• Δευτέρα, 12 Απρίλιος, 2021

Ν. Δένδιας: Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα

Peristeri News
Peristeri News
Ιούνιος01/ 2020

Στο πλαίσιο σειράς ενεργειών με τις οποίες η Τουρκία «αποπειράται βήμα – βήμα να σφετεριστεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας» είναι, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, η δημοσίευση στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Κάτι τέτοιο «αποτελεί παρακολούθημα του ανυπόστατου τουρκο-λιβυκού μνημονίου» και σε κάθε περίπτωση «οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» διαμηνύει ο κ. Δένδιας, καθώς «αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο τη Θάλασσας».

Ο υπουργός Εξωτερικών ξεκαθαρίζει πως οι ελληνικές θέσεις για το συγκεκριμένο θέμα και για τις συνέπειες της τουρκικής παραβατικότητας είναι δεδομένες κι έχουν γνωστοποιηθεί προς την Τουρκία επανειλημμένα και τονίζει πως «η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει».