• Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Άσκηση για πιθανό κρούσμα κοροναϊού

Avatar
Peristeri News
Ιανουάριος24/ 2020

Άσκηση ετοιμότητας για τη διαχείριση πιθανού κρούσματος του κοροναϊού 2019-nCoV πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», με τη συμμετοχή του ΕΚΑΒ.

Για τα αποτελέσματά της ενημερώθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, από τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτη Αρκουμανέα, με τον οποίο συναντήθηκε στο υπουργείο.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ παρουσίασε στον κ. Κικίλια και το σχέδιο δράσης του Οργανισμού για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος.

Ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνολική επιχειρησιακή ετοιμότητα του υπουργείου και του ΕΟΔΥ στη διαχείριση πιθανών κρίσεων Δημόσιας Υγείας.

Εξετάσεις στο Παστέρ

Στο μεταξύ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ανακοίνωσε ότι έχει τη δυνατότητα ειδικού ελέγχου του νέου στελέχους κοροναϊού (2109 – nCoV) με τις εξειδικευμένες εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Προς το παρόν, η εξέταση διατίθεται κατόπιν συνεννόησης του ενδιαφερόμενου φορέα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και εντός σύντομου χρονικού διαστήματος οι εξετάσεις θα μπορούν να διατίθεται και σε ιδιώτες.