• Σάββατο, 29 Φεβρουάριος, 2020

Να γυρίσουν την πλάτη στο ρατσισμό καλεί τους Γερμανούς η Μέρκελ

Peristeri News
Δεκέμβριος31/ 2014

Σημειώνοντας πως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης πρέπει να καλωσορίσει τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις συγκρούσεις και τον πόλεμο.

Nα γυρίσουν την πλάτη τους στο συνεχώς αυξανόμενο κίνημα των αντι-μουσουλμάνων διαδηλωτών, κάλεσε τους Γερμανούς πολίτες η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας πως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης πρέπει να καλωσορίσει τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις συγκρούσεις και τον πόλεμο.

Σε ομιλία της για το Νέο Έτος, η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι είναι απαραίτητο για τη Γερμανία να βοηθήσει τα παιδιά της να μεγαλώνουν χωρίς φόβο, ενώ κατήγγειλε παράλληλα τη Ρωσία για τις ενέργειές της στην Ουκρανία.

Πολλοί Γερμανοί ανησυχούν για την «ανθρωποπλημμύρα» των αιτούντων άσυλο, πολλοί εκ των οποίων προέρχονται από τη Συρία. Εν μέρει λόγω του ναζιστικού παρελθόντος της, η Γερμανία έχει ελαστικούς κανόνες παροχής ασύλου. Ο αριθμός των αιτούντων ασύλου που φθάνουν στη Γερμανία αυξήθηκε σε περίπου 200.000 το 2014, αριθμός τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο του 2012.

Κατά συνέπεια, το θέμα της μετανάστευσης έχει ανέβει ψηλά στην πολιτική ατζέντα, ενώ ένα νέο κίνημα, οι Ευρωπαίοι Πατριώτες εναντίον της Ισλαμοποίησης της Δύσης (PEGIDA), διοργανώνει εβδομαδιαίες διαδηλώσεις στην ανατολική πόλη της Δρέσδης κατά των μεταναστών.