• Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος, 2020

Νέο σύστημα προμηθειών

Peristeri News
Νοέμβριος02/ 2010

Σε δέκα ημέρες θα είναι έτοιμες οι ρυθμίσεις για το νέο σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία.

Σε δέκα ημέρες θα είναι έτοιμες οι ρυθμίσεις για το νέο σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στην εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ με θέμα “Προς ένα σύγχρονο σύστημα προμηθειών υγείας”.

Όπως επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, η επιτροπή προμηθειών του υπουργείου θα μετατραπεί σε επιτροπή προδιαγραφών.

Τις προμήθειες, την αποθήκευση υλικών και τη διανομή θα κάνει ανάδοχος εταιρεία που θα προκύψει από δημόσιο διεθνή διαγωνισμό εντός του 2011.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας τα νοσοκομεία θα ζητούν τις προμήθειές τους, η επιτροπή θα διαμορφώνει τις προδιαγραφές και τις ανώτατες τιμές και ο ανάδοχος θα αγοράζει, θα αποθηκεύει και θα διανέμει.

Ο κ. Λοβέρδος έκανε ξεκάθαρο ότι το υπουργείο Υγείας θα εποπτεύει όλες αυτές τις διαδικασίες και ανακοίνωσε ότι θα αναρτηθούν από σήμερα στο Διαδίκτυο οι αιτήσεις προκειμένου όσοι επιθυμούν να καταθέσουν προσφορές

“Είμαστε βέβαιοι πως η αγορά θα ανταποκριθεί. Σε αντίθετη περίπτωση θα πάμε στη δεύτερη καλύτερη λύση, η οποία θα μετατρέπει υπάρχουσα σχετική ανώνυμη εταιρεία του δημοσίου σε εταιρεία πραγματοποίησης των προμηθειών”.

Οπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, η λύση αυτή θα εμπεριέχει τον κίνδυνο να αναπτυχθούν οι κακοδαιμονίες του Δημοσίου, όπως η αργοπορία αλλά και ο φόβος για κατηγορίες περί διαφθοράς και άλλα.

Ωστόσο, έκανε ξεκάθαρο ότι θα καταφύγει σε αυτή τη λύση εάν η αγορά αποδειχθεί απρόθυμη να συναινέσει στην πρώτη λύση του ιδιωτικού φορέα.