• Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Νέο πρόγραμμα για τα αδέσποτα από το Δήμο Αθηναίων

Avatar
Peristeri News
Αύγουστος03/ 2020

Ένα νέο πρόγραμμα για τα αδέσποτα θεσμοθετεί ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζοντας τις δράσεις ευαισθητοποίησης.

Συγκεκριμένα τοποθετούνται μικρά σπίτια για γάτες, τα οποία θα εξαπλωθούν σταδιακά σε όλο και περισσότερες γειτονιές της πόλης.

Με αυτό τον τρόπο θα προσφέρουν στους τετράποδους φίλους μας ασφάλεια εκπληρώνοντας τις δεσμεύσεις απέναντι στους δημότες και ιδιαίτερα στους ευαισθητοποιημένους εθελοντές, που αφιερώνουν μεγάλο μέρος του χρόνου τους.

Τις προηγούμενες μέρες με την φροντίδα του Τμήματος Αστικής Πανίδας τοποθετήθηκαν τα πρώτα σπιτάκια σε τρία σημεία που βρίσκονται «αποικίες» από γάτες, στους Αμπελοκήπους και στην περιοχή του Γκύζη.

Τα σπιτάκια είναι τοποθετημένα σε ξύλινες βάσεις ώστε να μην πλημμυρίζουν σε περίπτωση βροχής, ενώ φέρουν το λογότυπο του Δήμου Αθηναίων και τα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Αστικής Πανίδας.

Πρόθυμοι εθελοντές οι οποίοι φροντίζουν τις συγκεκριμένες «αποικίες» έχουν αναλάβει να τα έχουν υπό την επίβλεψη και προστασία τους.

Το πρόγραμμα θα συνεχίσει να υλοποιείται με γοργά και σταθερά βήματα συμπληρώνοντας τον συνολικό σχεδιασμό των δράσεων του Δήμου Αθηναίων που αφορούν την προστασία των αδέσποτων (ταΐστρες, δωρεάν τοποθέτηση “τσιπ”).

Τις επόμενες μέρες αντίστοιχα σπιτάκια θα τοποθετηθούν στο Άλσος Παγκρατίου και σε άλλες γειτονιές της πρωτεύουσας, έτσι ώστε να προστατευθούν όσο πιο πολλές «αποικίες» από γάτες γίνεται, ενόψει μάλιστα του επόμενου χειμώνα.