• Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Νέα νύχτα έντασης στη Χίο

Avatar
Peristeri News
Νοέμβριος18/ 2016

Σοβαρά επεισόδια, για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ, σημειώθηκαν την Πέμπτη στον προσφυγικό καταυλισμό της Σούδας στην πόλη της Χίου. Την εικόνα συνέθεταν μολότοφ, ξυλοδαρμοί και καταστροφές στο hotspot.

Όλα ξεκίνησαν όταν, περίπου στις 8 το βράδυ, πιθανότατα από τα τείχη του κάστρου έπεσαν εντός του καταυλισμού δύο μολότοφ (ο καταυλισμός βρίσκεται μέσα στην τάφρο του κάστρου). Αποτέλεσμα ήταν να καούν ολοσχερώς δύο σκηνές.

Η ρίψη των μολότοφ προκάλεσε τη διαμαρτυρία ομάδας 30 περίπου αλληλέγγυων που συμμετείχαν στην πορεία για το Πολυτεχνείο και ξεκίνησαν να πορεύονται προς τη δομή φιλοξενίας.

Λίγα μέτρα πριν την είσοδο τους σταμάτησαν άνδρες των ΜΑΤ. Σύμφωνα με τον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, πριν αποχωρήσουν υπήρξαν διαπληκτισμοί με άτομα που κινούνται στον ακροδεξιό χώρο.

Περίπου στις 11 το βράδυ έπεσαν κι άλλες μολότοφ αλλά και κροτίδες μέσα στον καταυλισμό, πιθανότατα πάλι από τα υπερκείμενα τείχη του κάστρου.

Τότε, 150 περίπου πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες με παιδιά έφυγαν από τις σκηνές και ζήτησαν προστασία στο κοντινό κτήριο της Ιχθυόσκαλας.

Γύρω στα μεσάνυχτα, δυο αλληλέγγυοι που βρίσκονταν με τις οικογένειες των προσφύγων ενώ αποχωρούσαν δέχθηκαν την επίθεση 30 περίπου ατόμων, οι οποίοι και τους ξυλοκόπησαν.

Ετικέτες: ,