• Τρίτη, 18 Φεβρουάριος, 2020

Μπολσονάρου: Δεν έχουμε πόρους για να αντιμετωπίσουμε τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο

Peristeri News
Αύγουστος22/ 2019

Στην παραδοχή πως η κυβέρνησή του δεν έχει τους πόρους για να καταπολεμήσει τις πυρκαγιές στο τροπικό δάσος της Αμαζονίας, προχώρησε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook, ο πρόεδρος δήλωσε πως η κυβέρνηση διεξάγει έρευνες σχετικά με τις πυρκαγιές.

Ο Μπολσονάρου θέλησε να ανασκευάσει πρόσφατη δήλωσή του, βάσει της οποίας είχε θεωρήσει ως υπεύθυνες για τις πυρκαγιές τις μη κυβερνητικές οργανώσεις για εμπρησμό. «Ουδέποτε υποστήριξα πως μη κυβερνητικές οργανώσεις βάζουν φωτιές στο τροπικό δάσος. Μιλούσα μόνο για τις υποψίες του» ανέφερε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος.

Σύμφωνα με την INPE, την υπηρεσία διαστημικών ερευνών της Βραζιλίας, οι πυρκαγιές στο τροπικό δάσος έχουν αυξηθεί κατά 83% μέχρι στιγμής φέτος, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018.

Οι δορυφόροι έχουν καταγράψει 72.843 πυρκαγιές, τον μεγαλύτερο αριθμό από το 2013 που άρχισαν να τηρούνται αρχεία. Περισσότερες από 9.500 χιλιάδες εντοπίσθηκαν από δορυφόρους μόνον από την περασμένη Πέμπτη και μετά.

Ετικέτες: ,