• Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

«Μπλόκο» σε όλες τις εκδόσεις της Wikipedia στην Κίνα

Avatar
Peristeri News
Μάιος16/ 2019

Το ίδρυμα Wikimedia επιβεβαίωσε πως όλες οι εκδόσεις της Wikipedia (σε όλες τις γλώσσες) έχουν μπλοκαριστεί στην Κίνα από τον Απρίλιο.

Όπως αναφέρει το BBC, ερευνητές που ασχολούνται με θέματα λογοκρισίας του Ίντερνετ διαπίστωσαν πως η Wikipedia έχει ενταχθεί στη λίστα του μεγάλου αριθμού ιστοσελίδων που δεν είναι διαθέσιμα στην Κίνα. Στο παρελθόν οι αρχές είχαν μπλοκαρισμένη μόνο την έκδοσή της στην κινεζική γλώσσα, ωστόσο το «μπλόκο» έχει πλέον επεκταθεί.

Το Wikimedia ανέφερε πως δεν είχε λάβει σχετική ενημέρωση. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «στα τέλη του Απριλίου το Ίδρυμα Wikimedia διαπίστωσε πως η Wikipedia δεν είναι πλέον προσβάσιμη στην Κίνα. Μετά από εκτενή ανάλυση των αναφορών εσωτερικού traffic μας, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Wikipedia έχει μπλοκαριστεί στις εκδόσεις της σε όλες τις γλώσσες».

Η δημοφιλής, δωρεάν εγκυκλοπαίδεια του Ίντερνετ, η οποία επιτηρείται και ενημερώνεται από το κοινό, έχει επανειλημμένα μπλοκαριστεί από κυβερνήσεις ανά τον κόσμο. Το 2017 είχε μπλοκαριστεί στην Τουρκία, και φέτος μπλοκαρίστηκε και στη Βενεζουέλα.

Ετικέτες: ,