• Κυριακή, 21 Ιούλιος, 2019

Μιχ. Κωσταράκος: «Έγκλημα» η τοποθέτηση Αποστολάκη στο Άμυνας

Peristeri News
Ιανουάριος16/ 2019

Η επιλογή του ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Άμυνας «παραβιάζει κατάφωρα την αρχή του πολιτικού ελέγχου των Ενόπλων Δυνάμεων, ενός από τους θεμελιώδεις πυλώνες της δημοκρατίας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα» τονίζει σε ανάρτησή του στο facebook o πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος.

«Είναι απόλυτη και ξεκάθαρη μικροπολιτική επιλογή της Κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των πολιτικών της στόχων. Τίποτα περισσότερο. Και αυτό είναι και το μεγαλύτερο λάθος ή για μερικούς έγκλημα», υποστηρίζει, ενώ χαρακτηρίζει τον κ. Αποστολάκη ικανότατο επαγγελματία.

Στην ίδια ανάρτηση ο κ. Κωσταράκος κάνει λόγο για αλαζονεία της εξουσίας «που τους έκανε να αγνοήσουν το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού και να προχωρήσουν στην προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Κατόπιν αυτού, θεωρώ ότι είναι αρκούντως αδίστακτοι ώστε να μην διστάσουν να εμπλέξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις στους μικροπολιτικούς τακτικισμούς τους».

Με την επισήμανση ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα ή πρόσωπο, ανήκαν, ανήκουν και θα συνεχίσουν να ανήκουν στο Έθνος, όποιες και αν είναι οι μικροπολιτικές μεθοδεύσεις της όποιας κυβέρνησης», ο κ. Κωσταράκος καταλήγει:

«Εκτός και αν η υπονόμευση του σεβασμού και της αναγνώρισης που απολαμβάνουν οι ΕΔ από την κοινωνία είναι ο επόμενος προσχεδιασμένος στόχος τους. Είμαι σίγουρος ότι ο Ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο».