• Τρίτη, 25 Ιούνιος, 2019

Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει

Peristeri News
Σεπτέμβριος11/ 2018

Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει, τα σχολεία ανοίγουν τις πύλες τους να υποδεχτούν τους μαθητές. Οι σχολικές αυλές θα γεμίσουν πάλι με τις χαρούμενες φωνές των παιδιών!

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι μια περίοδος προσαρμογής και επανένταξης σε ένα πλαίσιο δομημένο από κανόνες, απαιτήσεις και προσδοκίες. Το καινούργιο και οι αλλαγές που αυτό φέρνει, καλεί τα παιδιά αλλά και ολόκληρο το σύστημα της οικογένειας σε επαναπροσδιορισμούς σκέψεων, συναισθημάτων και δράσεων, ανεξάρτητα αν τα παιδιά πηγαίνουν στο Νηπιαγωγείο, στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο, στο Λύκειο.

Μια νέα χρονιά ξεκινά με όρεξη για δουλειά, αισιοδοξία, χαμόγελο. Οι εκπαιδευτικοί υποδέχονται τους μαθητές, παλιούς και νέους, με αγάπη και ζήλο για το κοινό ταξίδι στα μονοπάτια της γνώσης αλλά και για την ανακάλυψη της βιωματικής, διερευνητικής και επικοινωνιακής πλευράς της μάθησης.

Χρειάζεται υπομονή, επιμονή, δύναμη και πίστη για την επίτευξη των στόχων. Μένοντας προσηλωμένοι σε αυτούς και με μεθοδικότητα έρχεται η επιτυχία και η ανταμοιβή των κόπων. Δεν πρέπει όμως να διαφεύγει της προσοχής ότι κοντά στη γνώση, υπάρχει και ο άνθρωπος.

Στη σημερινή κρίσιμη εποχή είναι λοιπόν απαραίτητη, εκτός από την μαθησιακή διαδικασία και η διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών έτσι, ώστε οι αυριανοί πολίτες να είναι άτομα με ευαισθησίες, κοινωνική συνείδηση και υπευθυνότητα.

Σ’ αυτό το έργο των εκπαιδευτικών είναι ανάγκη να σταθούν αρωγοί οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών. Χρειάζεται όλοι, εκπαιδευτικοί και γονείς, να συνεργαστούν με γνώμονα την κοινή τους αγάπη για τα παιδιά, ώστε να στεφτεί η προσπάθεια με επιτυχία. Με πνεύμα συνεργασίας είναι δυνατό να διασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες για το σχολείο, την εκπαίδευση γενικότερα αλλά και τους μαθητές.

Με ελπίδα και αισιοδοξία, όπως πρέπει πάντα να μας διακρίνει για το καινούργιο που αρχίζει, ευχόμαστε από καρδιάς καλή, εποικοδομητική, δημιουργική και επιτυχημένη σχολική χρονιά!

Ετικέτες: