• Κυριακή, 23 Φεβρουάριος, 2020

Μητροπολίτης Πειραιώς: Μεθόδευση για την περιθωριοποίηση της Εκκλησίας

Peristeri News
Νοέμβριος08/ 2018

Δριμύτατη κριτική στην καταρχήν συμφωνία μεταξύ Τσίπρα – Ιερώνυμου για τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους έκανε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1, ανάφερε ότι ο αρχιεπίσκοπος είχε αναφέρει το θέμα σε ιεράρχες, αλλά – όπως είπε – «δεν είχαμε το κείμενο για να τοποθετηθούμε».

Στη συνέχεια, ανεβάζοντας τους τόνους, σχολίασε για τη συμφωνία ότι «είναι μία μεθόδευση για την περιθωριοποίηση της Εκκλησίας» και έκανε λόγο για προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Εκκλησίας.

«Μιλάμε για ιδιωτικοποίηση της Εκκλησίας. Θα λειτουργεί ως μία επιχείρηση που θα μπορεί να κάνει προσλήψεις και απολύσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά. Τόνισε ακόμη με νόημα πως η Εκκλησία έχει 2.000 χρόνια ζωής και δεν μπορεί να υπάρχει αμφισβητούμενη περιουσία.

Αναφερόμενος στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο δήλωσε: «Ο κ. ΤΖανακόπουλος είπε ότι στις 10.000 θέσεις των ιερέων που θα φύγουν από το Δημόσιο θα διοριστούν άλλοι 10.000. Είπε ακόμη πως ευελπιστεί ότι το Κράτος θα χρησιμοποιήσει την περιουσία της Εκκλησίας για να πληρώνονται οι κληρικοί . Μιλάμε για μία πλήρη καταδολίευση των πραγμάτων» κατέληξε ο μητροπολίτης Σεραφείμ.