• Δευτέρα, 30 Μάρτιος, 2020

Μειώσεις και «πάγωμα» τιμών σε 2.000 προϊόντα

Peristeri News
Ιανουάριος03/ 2011

Έως 38% μειώνονται οι τιμές σε 661 επώνυμα είδη, μετά τη συμφωνία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης με επιχειρήσεις.

Έως 38% μειώνονται οι τιμές σε 661 επώνυμα είδη, μετά τη συμφωνία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης με επιχειρήσεις.

Σε άλλα 1509 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας οι τιμές “παγώνουν”, καθώς οι επιχειρήσεις συμφώνησαν να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ.

Οι μειώσεις τιμών που ανακοινώθηκαν δεν σχετίζονται με προσφορές και θα ισχύσουν για όλο το 2011, ενώ πρόθεση του υπουργείου είναι να διευρύνει τον κύκλο μειώσεων και σε άλλα αγαθά και υπηρεσίες, μετά από συναντήσεις με επιχειρηματίες περισσότερων κλάδων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, από τις μειώσεις που ανακοινώθηκαν προκύπτει όφελος 50 ευρώ το μήνα για μια τετραμελή οικογένεια.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, η μείωση των τιμών βασικών καταναλωτικών προϊόντων αποτελεί στάση ευθύνης και αλληλεγγύης που πρέπει να επιδείξουν το κράτος και οι επιχειρήσεις, και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστεί ακόμη πιο εντατικά και συστηματικά το Υπουργείο καθ’ όλη τη διάρκεια του 2011, ώστε να ανακουφιστούν τα ελληνικά νοικοκυριά και να προστατευθεί το εισόδημα των καταναλωτών.

Οι μειώσεις τιμών αφορούν μεταξύ άλλων τυριά, αλλαντικά, απορρυπαντικά – καθαριστικά, εμφιαλωμένα νερά, μπύρες, κρασιά, αναψυκτικά, χυμούς, είδη προσωπικής υγιεινής.

Στις συμφωνίες για “πάγωμα” ή μειώσεις τιμών συμμετέχουν 31 βιομηχανίες / προμηθευτικές επιχειρήσεις και 4 αλυσίδες σούπερ – μάρκετ.