• Πέμπτη, 14 Νοέμβριος, 2019

Μαρμελάδα φράουλα

Peristeri News
Ιούνιος30/ 2019

Μια εύκολη συνταγή, είναι η μαρμελάδα φράουλα, που διατηρεί τη γεύση και το χρώμα του φρέσκου φρούτου και δεν το ταλαιπωρεί με πολύωρο βράσιμο.

Υλικά

2 κιλά φράουλες
800 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

– Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσανάκια, τις αφήνουμε να στραγγίσουν.

– Τις κόβουμε σε κομματάκια και τις βάζουμε σε μια μεγάλη ανοξείδωτη κατσαρόλα με στρώσεις ζάχαρης ανάμεσά τους.

– Ανακατεύουμε απαλά, αφήνουμε εκτός ψυγείου για 2 ώρες, ανακατεύουμε που και που να διαλυθεί η ζάχαρη. Σκεπάζω και αφήνω στο ψυγείο μια νύχτα.

– Βάζουμε σε δυνατή φωτιά την κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση, αφήνουμε να βράζει και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.

– Ξαφρίζουμε όταν χρειάζεται απαλά απαλά και πάνω πάνω και αφαιρούμε τον αφρό.

– Χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να δέσει η μαρμελάδα. Δεν θέλει πολύ ώρα αν μείνει παραπάνω χάνει το ζωντανό της χρώμα.

– Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει. Περίπου 15-20 λεπτά και είναι έτοιμη. Ανακατεύουμε μόνο με ξύλινη κουτάλα.