• Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Μαξίμου: Κανένα προαπαιτούμενο, καμία παραπάνω αποστολή των θεσμών

Peristeri News
Peristeri News
Απρίλιος27/ 2018

Βολές κατά της Ν.Δ. και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη εκτοξεύει εκ νέου το Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο της συνεδρίασης του Eurogroup στη Σόφια, ενώ τονίζει πως «καμία περαιτέρω αξιολόγηση και καμία παραπάνω αποστολή των θεσμών, πέραν των δύο το χρόνο, που προβλέπονται για κάθε χώρα που βγαίνει από πρόγραμμα, δεν θα ισχύει για την Ελλάδα».

«Κάθε μέρα που περνάει σβήνουν και οι τελευταίες ελπίδες του κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ. να αποτύχει η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, που οι δικές της κυβερνήσεις την οδήγησαν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Όπως συμπληρώνει, «μετά την ξεκάθαρη και εκκωφαντική τοποθέτηση Γιούνκερ για καθαρή έξοδο τον Αύγουστο, ήρθε και η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, που διευκρίνισε ότι κανένα επιπλέον προαπαιτούμενο, καμία περαιτέρω αξιολόγηση και καμία παραπάνω αποστολή των θεσμών, πέραν των δύο το χρόνο, που προβλέπονται για κάθε χώρα που βγαίνει από πρόγραμμα, δεν θα ισχύει για την Ελλάδα».

«Δικαιολογημένα, λοιπόν, τα νεύρα του κ. Μητσοτάκη. Περαστικά!», καταλήγει το Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή του δήλωση ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι οι αποστολές μεταμνημονιακής παρακολούθησης θα είναι πιθανώς πιο συχνές από τις εξαμηνιαίες αξιολογήσεις που συνηθίζονται για τις χώρες οι οποίες έχουν βγει από προγράμματα στήριξης, ενώ στον απόηχο του Eurogroup ανέφερε πως μετά το πρόγραμμα η Ελλάδα θα έχει μία «ενισχυμένη παρακολούθηση», σημειώνοντας ότι «ουδεμία σχέση έχει με την πιστοληπτική γραμμή, πόσω δε μάλλον με τις αξιολογήσεις που έχουν και προαπαιτούμενα και εκταμιεύσεις».

Ετικέτες: ,