• Τρίτη, 26 Μάιος, 2020

Μαξίμου: Άρχισαν οι επαφές για τα «ραντεβού» με τους πολιτικούς αρχηγούς

Peristeri News
Οκτώβριος07/ 2019

Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών έχει ξεκινήσει το γραφείο του Πρωθυπουργού, προκειμένου να κλειστούν τα ραντεβού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς για το ζήτημα της ψήφου των απόδημων Ελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν προγραμματιστεί οι συναντήσεις στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και τον γενικό γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα.

Στόχος των επικείμενων επαφών του κ. Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς είναι η αναζήτηση συναίνεσης για το σχέδιο νόμου που αφορά στην ψήφο των ομογενών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα περιγράψει τους άξονες της κυβερνητικής πρότασης και όχι ένα «κλειδωμένο» νομοσχέδιο, αφήνοντας περιθώρια αλλαγών, εφόσον υπάρξουν προτάσεις από τα κόμματα.

Η συγκέντρωση 200 ψήφων πάντως είναι δύσκολη υπόθεση, καθώς παρά το ότι τα κόμματα φαίνεται να συμφωνούν επί της αρχής στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του εκλογικού συστήματος και διευκόλυνσης της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, διαφωνούν σε βασικές προβλέψεις.