• Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

Μακαρόνια με κιμά

Peristeri News
Peristeri News
Ιούλιος31/ 2016

Τα μακαρόνια με κιμά είναι κλασικό και αγαπημένο πιάτο, είναι εύκολο, χρειάζονται πολύ λίγα υλικά, γίνεται γρήγορα και είναι και πολύ νόστιμο.

Υλικά (για 6 άτομα)

ένα πακέτο ζυμαρικά Νο. 10, της αρεσκείας μας

μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2-3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

4-5 ώριμες ντομάτες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ

3/4 φλυτζ, πουμαρό

1 φλιτζανάκι άσπρο κρασί

2 ξυλάκια κανέλας

μισό κουταλάκι ζάχαρη

1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

– Βράζουμε τα ζυμαρικά μας, τα σουρώνουμε και τα λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε.

– Τα αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την σάλτσα του κιμά.

– Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο.

– Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε και αυτόν, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα.

– Σβήνουμε με το κρασί.

– Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες ή τα ντοματάκια, το πουμαρό, την ζάχαρη, την κανέλλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

– Τελευταίο προσθέτουμε τον μαϊντανό.

– Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε την σάλτσα μας για μισή ώρα περίπου.

– Αν χρειαστεί νερό, προσθέστε λίγο.

– Σερβίρουμε την μακαρονάδα μας με μπόλικη σάλτσα και τριμμένη παρμεζάνα ή όποιο άλλο τυράκι προτιμάμε.

Ετικέτες: ,