• Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Μέρκελ: «Η ευρωζώνη δεν κινδυνεύει»

Peristeri News
Νοέμβριος17/ 2010

Η κρίση χρέους την οποία αντιμετωπίζουν ευρωπαϊκές χώρες κατέδειξε ότι οι πιο “αδύναμες” εξ αυτών πρέπει να γίνουν πιο “ανταγωνιστικές”, ωστόσο η Ευρωζώνη “δεν κινδυνεύει”, εκτίμησε η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.

Η κρίση χρέους την οποία αντιμετωπίζουν Ευρωπαϊκές χώρες κατέδειξε ότι οι πιο “αδύναμες” εξ αυτών πρέπει να γίνουν πιο “ανταγωνιστικές” ωστόσο η Ευρωζώνη “δεν κινδυνεύει”, εκτίμησε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

“Δε νομίζω ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε κίνδυνο. Αλλά σημειώνονται αναταραχή και καταστάσεις του είδους που ούτε θα ονειρευόμουν πριν ενάμισι χρόνο”, είπε η Μέρκελ στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

“Το πιο σημαντικό είναι ότι, πέρα από τα μέτρα ‘διάσωσης’ που συμφωνήθηκαν, συντονίζουμε την οικονομική μας δύναμη όλο και καλύτερα η μια με την άλλη χώρα”, συνέχισε. “Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν είναι τόσο ανταγωνιστικοί σήμερα πρέπει να βελτιωθούν”.

Η ζώνη του ευρώ και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί της “δεν θα επιβιώσουν”, εάν δεν επιλυθούν τα σημερινά δημοσιονομικά προβλήματα ορισμένων χωρών, δήλωσε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ.

“Αντιμετωπίζουμε μία κρίση επιβίωσης. Οφείλουμε να εργασθούμε συντονισμένα για να επιτρέψουμε στην ευρωζώνη να επιβιώσει. Διότι, εάν δεν επιβιώσει η ευρωζώνη, δεν θα επιβιώσει ούτε η Ευρωπαϊκή Ενωση. Πιστεύω όμως ότι θα την ξεπεράσουμε”, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΕ μιλώντας στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες.