• Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο

Avatar
Peristeri News
Ιανουάριος10/ 2019

Η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στην εταιρική σχέση και στη φιλία της με τη Γερμανία, διαβεβαιώνει η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εν όψει της διήμερης επίσκεψής της στην Αθήνα.

Σε δήλωσή της στην «Καθημερινή» η κ. Μέρκελ αναφέρει πως προσβλέπει «σε καλές συνομιλίες και ενδιαφέρουσες συναντήσεις» κατά την επίσκεψή της, υπογραμμίζοντας τους στενούς δεσμούς των δύο χωρών.

Αναφέρεται επίσης στη μεταρρυθμιστική πορεία της Ελλάδας και υπογραμμίζει την ανάγκη να αποτελέσει «κίνητρο για το μέλλον» η πρόοδος που έχει σημειωθεί.

«Γνωρίζω ότι τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για πολύ κόσμο στην Ελλάδα. Η Ευρώπη έδειξε με τα τρία προγράμματα βοήθειας την αλληλεγγύη της και στήριξε την Ελλάδα στη μεταρρυθμιστική της πορεία προς τη δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα. Πρόκειται αναμφίβολα για μια δύσκολη πορεία. Ωστόσο με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής τον περασμένο χρόνο η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Αυτό θα έπρεπε να αποτελέσει κίνητρο για το μέλλον» επισημαίνει.