• Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Μάτι: Επίσκεψη του πρωθυπουργού δύο χρόνια μετά την τραγωδία

Avatar
Peristeri News
Ιούλιος30/ 2020

Στο πυρόπληκτο Μάτι βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στον τόπο της εθνικής τραγωδίας, επτά ημέρες μετά την τραγική επέτειο, ήταν προγραμματισμένη για τις 9.00 π.μ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός μίλησε με τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους για το νέο πολεοδομικό σχέδιο στο Μάτι.

Υπενθυμίζεται πως το νέο σχέδιο έχει προκαλέσει αντιδράσεις καθώς οι κάτοικοι έχουν ζητήσει παράταση προθεσμίας για να κάνουν τις αιτήσεις.

H επίσκεψη του πρωθυπουργού πραγματοποιείται εν μέσω νέων αποκαλύψεων σχετικά με τις ολιγωρίες των αρμοδίων που συνετέλεσαν στην εθνική καταστροφή με επιστέγασμα τον θάνατο 102 ανθρώπων ενώ παράλληλα συζητείται η ποινική αναβάθμιση του κατηγορητηρίου.

Όπως έγινε γνωστό χθες, προθεσμία για τις 23 Σεπτεμβρίου ζήτησε και έλαβε η τέως περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, από τον 6ο τακτικό ανακριτή Αθ. Μαρνέρη, ο οποίος ερευνά τα αίτια της τραγωδίας.

Την ίδια ώρα, στα χέρια του ανακριτή παραδόθηκε το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, το οποίο αριθμεί περισσότερες από 300 σελίδες.