• Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Για την πυρκαγιά στο αμαξοστάσιο

Peristeri News
Peristeri News
Νοέμβριος28/ 2020

«Να απαντήσει δημόσια η Διοίκηση Παχατουρίδη για τις εγκληματικές ευθύνες της», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου, με αφορμή την πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου του Δήμου Περιστερίου. Και συνεχίζει:

«Λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα στις 27 Νοέμβρη 2020, ξέσπασε πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου του Δήμου Περιστερίου. Λίγα μέτρα παραπέρα και η καταστροφή θα ήταν μεγαλύτερη, αφού εκεί βρίσκεται η αποθήκη Πρασίνου και οι δεξαμενές πετρελαίου που τροφοδοτούνται τα οχήματα του Δήμου.

Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής Παχατουρίδη είναι τεράστιες και πρέπει να δώσει απαντήσεις δημόσια:

1. Είναι ή όχι ακατάλληλα και παράνομα τα κτίρια εντός του αμαξοστασίου; Γιατί αγνοεί τις παρεμβάσεις των τελευταίων 5 ετών από εργαζόμενους του Δήμου και τις επισημάνσεις του τεχνικού ασφαλείας για βελτίωση αυτών των εγκαταστάσεων;

2. Είναι ή όχι ο συγκεκριμένος χώρος του αμαξοστασίου είναι χαρακτηρισμένος χώρος πρασίνου; Θα απομακρυνθεί ή όχι ο ΣΜΑ σταθμός μεταφόρτωσης που ρυπαίνει το περιβάλλον του Περιστερίου, και να αξιοποιηθεί για το σκοπό που είναι χαρακτηρισμένος.

3. Γιατί η αρμόδια Αντιδήμαρχος, ενώ ήξερε τις ελλείψεις και τα προβλήματα δεν έκανε τίποτα; Και όχι μόνο αυτό, αλλά σε κινητοποίηση των εργαζομένων του Δήμου για τα αυτονόητα αιτήματα υγιεινής και ασφάλειας απάντησε με απειλές και κλήσεις απολογίας (κάποιους μάλιστα η Αρμόδια Υπηρεσία τους χαρακτήρισε “υποκινητές”).

4. Γιατί η αρμόδια Αντιδήμαρχος δεν ειδοποίησε την Πυροσβεστική; Η αρμόδια υπηρεσία της πυροσβεστικής ειδοποιήθηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους!!!

Η Διοίκηση Παχατουρίδη να απαντήσει δημόσια και να μην στρουθοκαμηλίζει προσπαθώντας να καλύψει τις εγκληματικές ευθύνες και πολιτικές της για το χώρο του Αμαξοστασίου και το αίσχος του ΣΜΑ».