• Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Λέσβος: Τουρκικές ακταιωροί συνόδεψαν λέμβο με αλλοδαπούς

Peristeri News
Peristeri News
Απρίλιος18/ 2020

Συνοδεία τουρκικών ακταιωρών επιχείρησε να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα λέμβος με αλλοδαπούς, βορειοανατολικά της Μυτιλήνης, πρωινές ώρες σήμερα, ωστόσο εντοπίστηκε από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς κι από περιπολικό σκάφος του, που «χάλασαν» τα σχέδιά τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το λιμενικό, έπειτα από ενέργειες τόσο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του αρχηγείου του Σώματος, όσο και πλωτών μέσων του επιχειρούσαν στην περιοχή, έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και με τις τουρκικές ακταιωρούς, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε σταδιακά, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα. Στην περιοχή, στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων, αναπτύχθηκαν σταδιακά κι αρκετά περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

«Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, η οποία δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να την ωθήσουν εντός αυτών, περισυνελέγη τελικά μεσημβρινές ώρες σήμερα από τουρκική ακταιωρό» αναφέρει το λιμενικό, που έδωσε και το σχετικό βίντεο.