• Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Κ. Μητσοτάκης προς Τουρκία: Η παρανομία δεν γεννά δίκαιο

Peristeri News
Peristeri News
Δεκέμβριος11/ 2019

Η ήπια στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «η παρανομία δεν γεννά δίκαιο».

«Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας… Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας -Λιβύης. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει» είπε ο Πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις του με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Βούτσιτς: Πλήρης στήριξη στην Ελλάδα για τα θαλάσσια σύνορά της

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Σερβίας τόνισε πως η χώρα του υποστηρίζει την Ελλάδα πλήρως για τα θαλάσσια σύνορά της.

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την υπογραφή του συμφώνου στρατηγικής συνεργασίας και δήλωσε πως η Σερβία θα υποστηρίξει την Ελλάδα και στη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

O κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Βούτσιτς για την πρωτοβουλία του να φιλοξενηθούν στη Σερβία ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην Ελλάδα, παρ’ό,τι – όπως σημείωσε – η Σερβία δεν είναι μέλος της Ε.Ε. αλλά υποψήφια προς ένταξη χώρα. Υπογράμμισε επίσης ότι η Ελλάδα την υποστηρίζει πλήρως και προτίθεται να προσφέρει τεχνογνωσία για την ένταξή της.

Ο Πρωθυπουργός χαιρέτισε επίσης τη δήλωση του Σέρβου προέδρου για την ετοιμότητα της χώρας του να προμηθευτεί φυσικό άεριο από τους αγωγούς.

Χαρακτήρισε ακόμη τη συνάντησή του με τον κ. Βούτσιτς και την υπογραφή της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας «ευκαιρία να επιβεβαιωθούν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας και Σερβίας».