• Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

Κ. Μητσοτάκης: Μέτρα για τη στήριξη των ηλικιωμένων

Peristeri News
Peristeri News
Απρίλιος30/ 2019

Τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Μεροπείου Ιδρύματος, στην Καλλιθέα, επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ξεναγήθηκε στους χώρους του Ιδρύματος, συναντήθηκε με τις γυναίκες που ζουν σε αυτό κι ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Στο Μερόπειο Ίδρυμα φιλοξενούνται σήμερα 33 γυναίκες, ηλικίας 70 έως 100 ετών. Πολλές εξ αυτών αντιμετωπίζουν προβλήματα άνοιας. Για την περίθαλψή τους απασχολείται στο ίδρυμα εξειδικευμένο προσωπικό, που περιλαμβάνει γιατρό, φυσικοθεραπευτή και κοινωνικό λειτουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού συνομίλησε με τις γυναίκες που διαμένουν στο Ίδρυμα, συνεχάρη το προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτελεί το Μερόπειο. «Συγχαρητήρια για τη δουλειά σας. Ήθελα να έρθω να χαιρετίσω και να στηρίξω την προσπάθειά σας» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και δεσμεύτηκε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα εφαρμόσει μία ολοκληρωμένη πολιτική για τους ηλικιωμένους οι οποίοι χρήζουν βοήθειας, καθώς όπως τόνισε «η χώρα μας χρειάζεται επειγόντως μια εθνική στρατηγική για την τρίτη ηλικία, την οποία το κράτος σήμερα δυστυχώς δεν έχει».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τo σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας έχει ως στόχο κάθε ηλικιωμένος να ζει σε συνθήκες αξιοπρέπειας. «Και για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο, υιοθετούμε πολιτικές που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Ενίσχυση του πραγματικού εισοδήματος των ηλικιωμένων μέσω της μείωσης των άμεσων, αλλά και των έμμεσων άδικων φόρων που επέβαλε η κυβέρνηση.
  • Κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών (πχ ασθενείς με καρκίνο, ΑΜΕΑ κλπ) προκειμένου να πάψει η απαράδεκτη “τιμωρία” τους να περιμένουν επί ώρες στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ για να πάρουν τα φάρμακά τους.
  • Ενίσχυση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.
  • Όλοι οι ηλικιωμένοι θα μπορούν να ζουν σε συνθήκες οικογένειας, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, γεωγραφικής περιοχής ή ύπαρξης οικογενειακού πλαισίου.
  • Οι δημόσιες υπηρεσίες θα γίνουν φιλικές προς τους ηλικιωμένους, με εκπαίδευση των υπαλλήλων τους που θα γνωρίζουν πως να τους εξυπηρετούν.
  • Στοχευμένες δράσεις οι οποίες θα εξειδικεύονται βάσει των διαφορετικών αναγκών φροντίδας που έχουν οι ηλικιωμένοι, όπως για παράδειγμα στις περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν άνοια.
  • Πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης στα σχολεία, προκειμένου να καταπολεμηθούν στερεότυπα που αφορούν τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.
  • Στήριξη δομών μακροχρόνιας φροντίδας ηλικιωμένων».