• Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2020

Κ. Μητσοτάκης: Θα ζητήσω την καταδίκη της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ

Avatar
Peristeri News
Δεκέμβριος01/ 2019

Την αποδοκιμασία και την καταδίκη της Τουρκίας για την προκλητική συμπεριφορά της θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την αυριανή Σύνοδο στο Λονδίνο, όπως προανήγγειλε στην καταληκτική ομιλία του στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν μπορεί μια συμμαχία να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το διεθνές δίκαιο και στρέφεται ανοιχτά εναντίον άλλου μέλους της» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως «η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφορα την πατρίδα μας».

«Η Ελλάδα ουδέποτε επεδίωκε την ένταση στην περιοχή, ξέρει όμως να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ξεκάθαρη καταδίκη της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας από την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Όπως γυρίσαμε εμείς την πλάτη στις εμπρηστικές αναφορές στη χθεσινή τελετή του αγωγού ΤΑΝΑΡ , έτσι και η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην παραβίαση των διεθνών κανόνων» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.