• Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία νέα πορεία εθνικής ανόρθωσης

Avatar
Peristeri News
Οκτώβριος26/ 2019

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα πορεύεται με σχέδιο και σταθερότητα «σε ένα μέλλον που θα είναι καλύτερο για όλους τους Έλληνες» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

«Γιορτάζουμε τον Άγιο Δημήτριο αλλά και την απελευθέρωση της πρωτεύουσας της Μακεδονίας από τον οθωμανικό ζυγό. Και όπως και πριν από 107 χρόνια, η χώρα πορεύεται σε μία νέα πορεία εθνικής ανόρθωσης» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει: «Ανατάσσουμε την οικονομία, θωρακίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, χτίζουμε τις εθνικές μας συμμαχίες για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση».

«Φυσικά αντλούμε πάντα χρήσιμα διδάγματα από την Ιστορία» συνέχισε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «ήταν η επιμονή και η διορατικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου, που οδήγησε στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912, λίγες ώρες πριν φτάσουν στα όρια της πόλης τα στρατεύματα του βόρειου γείτονά μας».

«Με την ίδια επιμονή, την ίδια διορατικότητα χτίζουμε και σήμερα αυτό το οποίο θέλω να αποκαλώ τον πατριωτισμό της ευθύνης. Με αυτοπεποίθηση, με ειλικρίνεια, με σοβαρότητα, με σχέδιο πορευόμαστε με σταθερότητα σε ένα μέλλον που θα είναι καλύτερο για όλες τις Ελληνίδες, καλύτερο για όλους τους Έλληνες» επισήμανε, ευχόμενος «χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».

Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε κατά μήκος της οδού Αγίου Δημητρίου όπου χαιρέτησε αρκετούς πολίτες και στη συνέχεια περπάτησε μέχρι το Διοικητήριο.

Πρ. Παυλόπουλος: Να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας δίκαια

«Ο Αγιος Δημήτριος, με το μαρτύριο του, μας δίνει το παράδειγμα για το πώς πρέπει, ως λαός και ως Έθνος, να υπερασπιζόμαστε, έναντι πάντων, τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια», δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά την δοξολογία.

«Ο Πολιούχος της Θεσσαλονίκης, ο Άγιος Δημήτριος, με το μαρτύριό του κατά την διάρκεια του βάρβαρου διωγμού των Χριστιανών επί Διοκλητιανού και Γαλερίου, έχει καταστεί διαχρονικό υπόδειγμα πίστης και θάρρους», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

«Πριν απ’ όλα υπόδειγμα πίστης, διότι υπέστη το μαρτύριό του αρνούμενος ν’ αποκηρύξει την πολλαπλώς έμπρακτη προσήλωσή του στην χριστιανική θρησκεία. Με τον τρόπο αυτόν όμως ανέδειξε, όπως άλλωστε του ταιριάζει, τον χριστιανισμό όχι ως φανατική θρησκευτική προσήλωση, αλλά ως παράδειγμα έκφρασης της θρησκευτικής ελευθερίας», επισήμανε και πρόσθεσε: «Ο Άγιος Δημήτριος, όμως, και με το μαρτύριό του αλλά και με την ενθάρρυνση προς τον Νέστορα όταν κατανίκησε τον Λυαίο, ανέδειξε την υπεροχή του αγνού Θάρρους απέναντι σε κάθε μορφής κατεστημένη δύναμη και εξουσία. Και κατά τούτο αποτελεί για εμάς, τους Έλληνες, παράδειγμα για το πώς πρέπει, ως λαός και ως έθνος, να υπερασπιζόμαστε, έναντι πάντων, τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια, πέρα και έξω από το ποια είναι η ισχύς εκείνων που τα απειλούν, με στήριγμα το αδάμαστο φρόνημα, το οποίο μας εμπνέει η ιστορία μας και η κληρονομιά των προγόνων μας».