• Πέμπτη, 27 Φεβρουάριος, 2020

Κ. Μητσοτάκης: Αποτέλεσμα συναλλαγών η οριακή πλειοψηφία της κυβέρνησης

Peristeri News
Φεβρουάριος01/ 2019

Επιζήμια για την Ελλάδα χαρακτήρισε εκ νέου τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «αναγνωρίζει για πρώτη φορά “μακεδονική γλώσσα” και “μακεδονική εθνότητα” τροφοδοτώντας έτσι τον αλυτρωτισμό».

Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», επέμεινε ότι διατηρούμε το δικαίωμά μας να ασκήσουμε βέτο στη διαδικασία ένταξης της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «οριακή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, η οποία είναι το αποτέλεσμα συναλλαγών κάτω από το τραπέζι με μεμονωμένους βουλευτές, σε πολλούς από τους οποίους υποσχέθηκαν κυβερνητικές ή άλλες θέσεις».

Επανέλαβε ότι, εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, εντός δύο ετών θα μειωθεί ο φόρος για τις επιχειρήσεις από το σημερινό επίπεδο στο 20% και τον EΝΦΙΑ για όλους τους πολίτες κατά 30%.

Περιέγραψε, δε, ως ευρύτερο στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε εξάλλου «τι μπορεί να συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας», με αφορμή τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Νικολάς Μαδούρο.