• Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Κ. Μητσοτάκης: Ανατρίχιασα βλέποντας τι πραγματικά έγινε στο Μάτι

Avatar
Peristeri News
Μάιος03/ 2019

«Κυνισμό» και «αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή» καταλογίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβέρνηση, με αιχμή τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα από την ώρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Ανατρίχιασα βλέποντας χθες το αφιέρωμα του Αλέξη Παπαχελά για το τι πραγματικά έγινε εκείνο το τραγικό απόγευμα της 23ης Ιουλίου στο Μάτι» γράφει συγκεκριμένα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως επισημαίνει, τρία πράγματα ήρθαν στο μυαλό του:

«Πρώτον, πόση αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή και πόσος κυνισμός χρειάζεται για να στήνεις μια επικοινωνιακή φιέστα μπροστά στις κάμερες, την ώρα που γνωρίζεις ότι βρίσκεσαι μπροστά σε μια πρωτοφανή τραγωδία με πολλούς νεκρούς. Και χθες βράδυ, που αποκαλύπτονταν αυτά τα συγκλονιστικά στοιχεία, να χορεύεις ξέγνοιαστος με την ίδια παρέα συνενόχων εκείνης της νύχτας.

Δεύτερον, με συγκλόνισε η αξιοπρέπεια των απλών πολιτών που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την καταστροφή και τον θάνατο. Αλλά και των συνεπών κρατικών λειτουργών που μάταια έψαχναν έναν υπεύθυνο να τους πει τι να κάνουν. Σκύβω το κεφάλι μου με σεβασμό. Τίποτε άλλο.

Τρίτον, μας περιμένει πολλή δουλειά την επόμενη μέρα για να βάλουμε σε τάξη ένα διαλυμένο κράτος που δεν υπηρετεί τον πολίτη. Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε προχθές και δεν έχει γίνει τίποτε για να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι φέτος ώστε να μην ζήσουμε ξανά μια νέα συμφορά».

Στην ανάρτησή του ο πρόεδρος της Ν.Δ. διαβεβαιώνει πως η Πειραιώς «δουλεύει μεθοδικά ένα σχέδιο για την ουσιαστική ανασυγκρότηση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και της Πυροσβεστικής». «Εφόσον με εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι με το πάτημα ενός κουμπιού θα αλλάξουν όλα σε ένα κράτος μπάχαλο. Μπορώ όμως να εγγυηθώ ότι θα δουλέψουμε σκληρά και με επαγγελματισμό. Και κυρίως αξιοποιώντας τους ικανότερους, μακριά από κομματικές παρωπίδες» σημειώνει.