PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Καραμανλής: Πολύ αυστηρές ποινές για όσους προσπαθήσουν να πάνε στο εξοχικό τους


Τα διόδια στις εθνικές οδούς δεν θα κλείσουν εν όψει Πάσχα, καθώς αυτό θα δημιουργούσε προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Όπως σημείωσε, σε όλη την Ε.Ε. γίνεται τεράστια προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτοί οι αυτοκινητόδρομοι, ώστε να διασφαλιστεί η προμήθεια των αναγκαίων υλικών σε σουπερμάρκετ και φαρμακεία.

Τόνισε, πάντως, πως οι αυστηροί περιοριστικοί όροι στις μετακινήσεις ισχύουν, οι έλεγχοι αυστηροποιούνται και τα πρόστιμα αυξάνονται. «Είναι πολύ αυστηρές οι ποινές που επιβάλλονται σε αυτόν που θα προσπαθήσει χωρίς λόγο να πάρει το αυτοκίνητό του και να σηκωθεί να πάει στο εξοχικό του ή στην περιφέρειά του» διεμήνυσε ο κ. Καραμανλής.

Για τις αερομεταφορές και την επόμενη ημέρα, ο υπουργός ανέφερε πως «υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα τα οποία θα ακολουθήσουμε, εφόσον η κατάσταση κυλήσει ομαλά. Θέλουμε να αρχίσει ο κόσμος να ταξιδεύει και να έρχεται στην Ελλάδα για να περάσει τις διακοπές του, από την άλλη όμως υπάρχει και ο κίνδυνος της μετάδοσης του ιού. Υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα, όπως η θερμομέτρηση των επιβατών» είπε. Επισήμανε, επίσης, πως σε μερικές χώρες της Ασίας, που είχαν αντιμετωπίσει με επιτυχία το πρώτο κύμα του κορωνοϊού, υπάρχει τώρα κίνδυνος δεύτερου κύματος, υπενθυμίζοντας ότι αυτό το έχει τονίσει επανειλημμένως και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. «Επομένως, το ζήτημα είναι να βάλουμε μπροστά την υγεία των πολιτών και αυτών που ταξιδεύουν. Για αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι πολύ προσεκτικές. Όταν και εφόσον ομαλοποιηθούν τα πράγματα, θα υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες» υπογράμμισε ο Κώστας Καραμανλής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment