• Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας αναζητά δεκανίκι, ας το βρει στον Β. Λεβέντη

Peristeri News
Peristeri News
Δεκέμβριος30/ 2015

Αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτός από τη συνταγματική αναθεώρηση.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, «ο κ. Τσίπρας αναζητά κάποιο δεκανίκι, δεν θα το βρει στη ΝΔ, ας το βρει στον κ. Λεβέντη».

Μάλιστα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί αν δεν έχει τους 153 βουλευτές και να ανοίξει το θέμα σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

Για τον ρόλο του κ. Καραμανλή στις εσωκομματικές εκλογές, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κ. Καραμανλής είναι παντελώς αμέτοχος σε αυτές τις συζητήσεις… Διαχωρισμοί “Μητσοτακικών”-“Κραμανλικών” δεν υπάρχουν στη ΝΔ του 2016… Θεωρώ ότι βασική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι να είσαι χρήσιμος, και όχι αρεστός, και η διαφύλαξη της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας».

Τέλος, δεσμεύτηκε για άλλη μία φορά να προχωρήσει, εφόσον εκλεγεί, σε ριζική ανανέωση της ΝΔ και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές της 10ης Ιανουαρίου.