• Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2020

Κυρ. Μητσοτάκης: Κάλεσμα στους Κινέζους να επενδύσουν στην Ελλάδα

Avatar
Peristeri News
Νοέμβριος03/ 2019

Εξωστρέφεια, αυτοπεποίθηση, επενδύσεις είναι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι τρεις λέξεις που περιγράφουν το πλαίσιο των τοποθετήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλες τις επαφές που είχε το Σαββατοκύριακο και θα έχει αύριο και μεθαύριο στη Σαγκάη.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επανασυστήσει τη χώρα στη δεύτερη οικονομία του πλανήτη, στέλνοντας παράλληλα νέο ηχηρό μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει οριστικά σελίδα μετά από τη δεκαετή οικονομική κρίση.

Το πυκνό πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη στη Σαγκάη περιλαμβάνει σημαντικές συναντήσεις που κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση.

Η ομιλία του τη Δευτέρα το πρωί (ώρα Κίνας) σε ελληνοκινεζικό επιχειρηματικό φόρουμ, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 60 Ελλήνων και δεκάδων Κινέζων επιχειρηματιών, θα έχει ως στόχο να τονώσει το ήδη αυξημένο ενδιαφέρον για περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας με νεες επενδύσεις ή επέκταση των υφιστάμενων και στις δύο χώρες.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός, τόσο στο επιχειρηματικό φόρουμ, όσο και στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης China International Import Expo την Τρίτη, όπου η Ελλάδα είναι μία από τις τιμώμενες χώρες, θα δείξει το νέο πρόσωπο της χώρας, διαβεβαιώνοντας ότι δικαίως παρουσιάζεται ως ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις.

Η επέκταση της επένδυσης της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά στη βάση μιας ρεαλιστικής νέας συμφωνίας, οι συναντήσεις με τους επικεφαλής των κινεζικών κολοσσών ZTE και AliBaba, αλλά και οι επαφές με τους επικεφαλής της Τράπεζας της Κίνας και της Εμπορικής και Βιομηχανικής Τράπεζας της ασιατικής αυτής χώρας καταδεικνύουν τη σημασία αυτής της τετραήμερης επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Σαγκάη.

Το ιδιαίτερα θερμό κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών αναμένεται να επιβεβαιωθεί και στη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον Κινέζο Πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ