• Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Κοτόπουλο με πάπρικα και μουστάρδα

Avatar
Peristeri News
Φεβρουάριος19/ 2017

Κοτόπουλο με πάπρικα και μουστάρδα, ένα ακόμα διαφορετικό πιάτο πολύ νόστιμο.

Υλικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο
8 μικρά μπουτάκια κοτόπουλο, το κάτω μέρος, χωρίς κόκαλο
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. γλυκιά ή καυτερή πάπρικα (ανάλογα με τα γούστα σας)
2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
100 ml ξηρό σέρυ
300 ml ζωμό κοτόπουλου
4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση

– Ζεσταίνετε 1 κ.σ. λάδι σε βαθύ τηγάνι με καπάκι σε μέτρια θερμοκρασία.

– Αλατοπιπερώνετε τα μπουτάκια και τα σωτάρετε μέχρι να κοκκινίσουν απ όλες τις πλευρές.

– Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα διατηρείτε ζεστά.

– Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σωτάρετε τα κρεμμύδια για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

– Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίζετε για 1 λεπτό ακόμα.

– Στη συνέχεια τους κύβους πατάτας, τη μουστάρδα, τον πελτέ ντομάτας – ανακατέψτε και αφήστε να γίνουν για 1 λεπτό.

– Πασπαλίστε με την πάπρικα και προσθέστε το σέρυ, το ξύδι και τον ζωμό κοτόπουλου.

– Δυναμώστε τη φωτιά, αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 2 λεπτά.

– Προσθέστε το κοτόπουλο, σκεπάστε το τηγάνι, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήνετε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.

– Συνεχίζετε για άλλα 8 λεπτά με ξεσκέπαστο το τηγάνι μέχρι να μελώσει η σάλτσα και το κοτόπουλο με τις πατάτες να είναι έτοιμα.

– Σερβίρετε στα πιάτα βάζοντας πάνω από κάθε μερίδα μια κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίζοντας με μαιντανό.

Tips

– ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν λέμε ξηρό σέρυ (sherry) ΔΕΝ εννοούμε το γνωστό λικέρ «τσέρυ» (cherry) φτιαγμένο από κεράσια. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα.

– Μπορείτε αντί για μπουτάκια να χρησιμοποιήσετε φιλέτα κοτόπουλου

Ετικέτες: ,