• Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Κορωνοϊός: 43 θάνατοι, 56 νέα κρούσματα

Peristeri News
Peristeri News
Μάρτιος30/ 2020

Στα 1.212 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην χώρας μας καθώς καταγράφηκαν ακόμη 56, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Την ίδια ώρα, οι νεκροί έφτασαν τους 43 καθώς σε μία ημέρα έχασαν τη μάχη με τη ζωή πέντε άτομα.

Οι νεκροί είναι 32 άνδρες και 11 γυναίκες.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (56 επιπλέον από χθες), 72 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες (81%) και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Συνολικά έχουν γίνει πάνω από 15.000 τεστ.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών τονίζοντας πως η διακοπή του αυξάνει την πιθανότητα επιδημιών και επιβαρύνει το σύστημα υγείας.

Ο καθηγητής λοιμοξιολογίας απηύθυνε κάλεσμα ώστε «να τηρούμε τα προληπτικά μέτρα για τον τερματισμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα και να μένουμε στο καλό σενάριο».

«Βρισκόμαστε στη φάση του μετριασμού και το πιο αποτελεσματικό μέτρο είναι αυτό της τήρησης της απόστασης», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος σε όσους νόσησαν ήπια από τον Covid-19 και τελειώνει η καραντίνα, δήλωσε πως υιοθετούνται κλινικά κριτήρια για την «απεμπλοκή» τους από το ΕΣΥ, ωστόσο, δήλωσε πως αυτό δεν σημαίνουν πως αίρεται η απομόνωση. Πρόσθεσε πως αύριο θα ανακοινωθούν οι σχετικές οδηγίες από την αρμόδια επιτροπή.