PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Η απόφαση της κυβέρνησης για τα σχολεία


Πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού.

Το κατά περίπτωση κλείσιμο των σχολείων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αποφάσισε η κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

Με βάση τα όσα αποφασίστηκαν, τα σχολεία θα κλείνουν ανάλογα με τη γεωγραφική επέκταση του θανατηφόρου ιού και οι σχετικές αποφάσεις θα λαμβάνονται ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας και τις εκάστοτε συνθήκες.

Η λύση του καθολικού κλεισίματος απορρίφθηκε, καθώς «δεν συμφέρει οικονομικά και κοινωνικά».

Αντίστοιχου είδους αποφάσεις έχουν υιοθετήσει και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, με εξαίρεση την Ιταλία, όπου το λουκέτο είναι καθολικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή, κλειστά είναι όλα τα σχολεία και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα μόνο στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, όπου εντοπίζονται και τα περισσότερα κρούσματα του ιού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Τη Δευτέρα, παράλληλα, στις 12.30 το μεσημέρι, η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει και τα οικονομικά μέτρα στήριξης όσων επιχειρήσεων πλήττονται από τον ιό.

Πρόκειται για επιχειρήσεις του τουριστικού και του ξενοδοχειακού κλάδου, επιχειρήσεις στην εστίαση, καθώς και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλες επιχειρήσεις θεάματος, οι οποίες ενδεχομένως πληγούν από τον κορωνοϊό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment