• Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Κορωνοϊός-Ελλάδα: Ένας θάνατος και 124 νέα κρούσματα

Avatar
Peristeri News
Αύγουστος05/ 2020

Άλλα 124 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, το σύνολο των περιστατικών ασθένειας στην Ελλάδα είναι πλέον 4.973.

Με βάση τα στοιχεία που έχουμε, έχουμε ένα ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο, ενώ έχουμε 210 θανάτους συνολικά από τον κορωνοϊό στη χώρα μας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 124 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4973, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1349 (27.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2479 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Δείτε την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ.

Πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα:

– δεκαπέντε κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– εννέα εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως,
– είκοσι δύο στην Αττική,
– είκοσι δύο στη Θεσσαλονίκη, *εκ των οποίων 4 αφορούν ενδονοσοκομειακή συρροή στην ουρολογική κλινική του Γ.Ν.Θ. Γεννηματάς, δύο συνδέονται με το κρούσμα στην Α’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, ένα συνδέεται με το γάμο στους Αμπελοκήπους και άλλα 6 αναφέρουν ενδοοικογενειακή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα,
– δεκαοχτώ στον Έβρο, *όλα συνδεόμενα με το γάμο της Αλεξανδρούπολης,
– οκτώ στην Καβάλα, *συνδεόμενα με το cluster στην κρεατοβιομηχανία Vikre,
– οκτώ στη Λάρισα, *από τα οποία τα έξι αφορούν σε γιατρούς από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, οι οποίοι έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική και ένα είναι στενή επαφή τους,
– έξι στη Μαγνησία, *από τα οποία τα 4 συνδέονται με το cluster του στρατοπέδου του Στεφανοβίκειου στο Βόλο και το 1 συνδέεται με το γάμο στην Αλεξανδρούπολη,
– δύο στη Ρόδο, *συνδεόμενα με τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης,
– δύο στην Κοζάνη,
– δύο στην Ημαθία,
– δύο στη Χαλκιδική,
– ένα στην Αρκαδία,
– ένα στη Δράμα,
– ένα στην Πιερία,
– ένα στην Καστοριά,
– ένα στην Κέρκυρα,
– ένα στις Κυκλάδες,
– ένα στην Πέλλα,
– ένα στα Χανιά.