• Κυριακή, 5 Απρίλιος, 2020

Κορονοϊός: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Peristeri News
Μάρτιος12/ 2020

Στην πόλη Wuhan, επαρχία Hubei, στην Κίνα, εμφανίστηκε συρροή κρουσμάτων πνευμονίας. Στις 9 Ιανουαρίου 2020 οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για νέο στέλεχος κοροναϊού (2019-nCoV).

Οι κοροναϊοί είναι μία ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις με ποικίλη σοβαρότητα στον άνθρωπο και στα ζώα. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κορωνοϊούς.

Μετά την Κίνα και χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, αντιμέτωπα με τον κορονοϊό ήρθαν το ένα μετά το άλλο τα κράτη μέλη της ΕΕ τα οποία έχουν αποδυθεί πλέον σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να λάβουν μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού και την προστασία των κατοίκων τους απέναντι σε μία απειλή, για την οποία ακόμη πολλά παραμένουν άγνωστα.

Σε αυτό τον αγώνα προς όφελος των πολιτών οι ειδικοί υπογραμμίζουν με κάθε ευκαιρία ότι η ενημέρωση από έγκυρες πηγές και η τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής είναι προς το παρόν ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης όλων μας.

Με επιλογή και στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση το PeristeriNews.gr μεταδίδει από την πρώτη στιγμή όλες τις εξελίξεις από τον ΕΟΔΥ.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), παρακολουθεί από την αρχή τις εξελίξεις και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) όσο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO). Ο ΕΟΔΥ παραμένει σε επαγρύπνηση σχετικά με ενδεχόμενα κρούσματα της νόσου σε ταξιδιώτες ενώ έχει ήδη εκδώσει και επικαιροποιεί συστηματικά ενημερωτικό υλικό και εξειδικευμένες οδηγίες.

Οδηγίες για το κοινό

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο κορωνοϊό SARS–CoV-2
Οδηγίες για απομόνωση επαφών στο σπίτι
Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι
Guidelines on home isolation of suspect cases
Οδηγίες για φροντίδα ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος στο σπίτι
Οδηγίες για ευπαθείς ομάδες
Τρόφιμα και SARS–CoV-2, καλές πρακτικές

Οδηγίες για ταξιδιώτες

Οδηγίες για ταξιδιώτες
Advice for travellers

Επιδημιολογική επιτήρηση για το νέο κορωνοϊό

Οδηγίες για την επιδημιολογική επιτήρηση
Ορισμός κρούσματος
Δελτίο Δήλωσης
Συνοδευτικό δελτίο κλινικού δείγματος προς τα εργαστήρια

Ενημερωτικά μηνύματα για τον νέο κορωναϊό

Νέο βίντεο ενημέρωσης για τον #κορωνοϊό με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες και σύσταση να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες, ειδικά για τους επόμενους δυο μήνες #coronavirus #COVID2019 #κορονοϊόςΠαρακολουθήστε τα ενημερωτικά βίντεο για τον νέο κορωνοϊό και στο κανάλι μας στο youtube ΕΟΔΥ – Greek National Public Health Organization https://www.youtube.com/watch?v=gSRH7voX9cQ

Gepostet von Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας am Montag, 9. März 2020

 

Διαδραστικός χάρτης με τα νεότερα παγκόσμια δεδομένα

Η εξάπλωση του ιού σε όλο τον πλανήτη

Ετικέτες: ,