• Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Κοροναϊός: Στα 45 εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα

Peristeri News
Peristeri News
Μάρτιος06/ 2020

Συνολικά 14 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφονται στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο επιδημιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπ. Υγείας. Οι 11 είναι από γκρουπ των ταξιδιωτών στους Αγίους Τόπους και οι τρεις είναι επαφές τους.

Όλοι οι νοσούντες είναι σε καλή κατάσταση, με ελαφρά συμπτώματα, με εξαίρεση τον 66χρονο από την Πάτρα, ο οποίος το πρωί διασωληνώθηκε. Ήταν ο πρώτος από το γκρουπ που διεγνώσθη με τον νέο κορωναϊό.

Μέτρα για την αποτροπή της διασποράς

Η επιτροπή των εμπειρογνώμων αποφάσισε να παρατείνει τα έκτακτα μέτρα για τους τρεις νομούς (Ηλεία, Αχαΐα, Ζάκυνθο) έως τη συμπλήρωση των δύο εβδομάδων. Παράλληλα αναστέλλονται όλες οι εκδρομές από και προς πληττόμενες περιοχές της χώρας μας, ενώ οι αθλητικοί αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Παρατείνεται επίσης η αναστολή των εκδρομών εξωτερικού και μετά τις 13 Μαρτίου και μέχρι νεοτέρας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία μετάδοση της νόσου που να μην είναι γνωστή η πηγή της, όπως  ξεκαθάρισε ο κ. Τσιόδρας. «Η επιδημία του φόβου είναι χειρότερη από την επιδημία του ιού» υπογράμμισε και ζήτησε από όλους να στηρίξουν το ελληνικό σύστημα υγείας.

Αναφερόμενος στα σχόλια για τον ΕΟΔΥ τόνισε πως η στρατηγική του είναι σύμφωνη με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC). του οποίου εκπρόσωποι είναι στην Ελλάδα και παρακολουθούν τη διαδικασία.

Εξήγησε τέλος πως έχουμε αυξημένες τοπικές εξάρσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και στόχος όλων είναι η μείωση και η πρόληψη της διασποράς.