• Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Κοροναϊός: Επιστήμονες υποστηρίζουν πως παρασκεύασαν το πρώτο εμβόλιο

Avatar
Peristeri News
Ιανουάριος28/ 2020

Ερευνητές του Χονγκ Κονγκ έχουν ήδη αναπτύξει ένα πρώτο εμβόλιο για να καταπολεμήσουν τον φονικό κοροναϊό, αλλά χρειάζεται χρόνος για την δοκιμή του, δήλωσε ο καθηγητής μεταδοτικών ασθενειών, Yuen Kwok-yung.

Όπως αναφέρει η South China Morning Post, επιστήμονες στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη επιδοθεί σε αγών δρόμου για να παρασκευάσουν εμβόλιο για τον κοροναϊό, που ήδη έχει σκοτώσει περισσότερους από 100 ανθρώπους κι έχει προσβάλει χιλιάδες.

Ο Yuen, Πρόεδρος του Τμήματος μεταδοτικών ασθενειών του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ αποκάλυψε πως η ομάδα του εργάζεται πάνω σε ένα εμβόλιο και πως έχει απομονώσει τον μέχρι πρότινος άγνωστο κοροναϊό, από το πρώτο κρούσμα που μπήκε στη χώρα.

“Έχουμε ήδη παρασκευάσει το εμβόλιο, αλλά θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να δοκιμαστεί σε ζώα” είπε ο Yuen, χωρίς να προσδιορίσει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο το εμβόλιο θα είναι έτοιμο για τους ασθενείς.

Αυτό που είπε όμως είναι πως θα χρειαστούν μήνες για να δοκιμαστεί σε πειραματόζωα και τουλάχιστον άλλος ένας χρόνος για να δοκιμαστεί το εμβόλιο σε ανθρώπους, πριν δοθεί στην κυκλοφορία.

Ετικέτες: ,