• Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Κλείνουν οι εκπαιδευτές οδήγησης τη διεύθυνση μεταφορών στο Περιστέρι

Peristeri News
Peristeri News
Ιανουάριος29/ 2019

Για μια μέρα θα κλείσει η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών της Δυτικής Αθήνας στο Περιστέρι.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, το Σωματείο Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Δυτικής Αττικής θα προχωρήσει στο κλείσιμο της Γενικής Διεύθυνση Μεταφορών του Δυτικού Τομέα Αθηνών, στο Περιστέρι την Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου, στις 6:30 το πρωί.

Οι εκπαιδευτές οδήγησης έχουν φτάσει σε σημείο απελπισίας, καθώς, όπως αναφέρουν,  έχουν μείνει χωρίς δουλειά εδώ και 4 ολόκληρους μήνες.

Παράλληλα, τονίζουν ότι την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου, θα πάνε στο Υπουργείου Μεταφορών, ώστε να εκφράσουν τα παράπονα τους και στον Υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη.

Στάση εργασίας και οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών

Την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στις Διευθύνσεις Μεταφορών, Επικοινωνιών & ΚΤΕΟ, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 11.00 πμ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Μεταφορών Κεντρικού Τομέα στο Χολαργό.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έχουν επιλέξει να αφήσουν απλήρωτους τους εξεταστές των υποψηφίων οδηγών από τον Μάιο 2018, εμπαίζουν μήνες τώρα τους πολίτες, που έχουν ανάγκη να πάρουν ή να ανανεώσουν τα διπλώματα οδήγησης, αφήνουν χωρίς δουλειά τους εκπαιδευτές.

Παρότι η κατάσταση αυτή έχει συσσωρεύσει πλείστα προβλήματα η κυβέρνηση δεν προωθεί για ψήφιση τη ρύθμιση για την πληρωμή των συναδέλφων, αφαιρεί αποζημιώσεις από τους συναδέλφους, ενισχύει την ανταποδοτικότητα των πολιτών.

Αποδεικνύει και με αυτό τον τρόπο ότι έχουν επιλέξει να ψηφίζουν τα μνημόνια και τους αντιλαϊκούς νόμους γενικότερα σε μια νύχτα, ενώ μια ρύθμιση για να πληρωθούν οι συνάδελφοι δεν την φέρνουν εδώ και 8 μήνες, το δε περιβόητο νέο σύστημα εξετάσεων εδώ και 3 χρόνια το φέρνουν!!!».