• Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Καταδίκη στον πρώην βουλευτή Ν. Γεωργιάδη για υπόθεση παιδεραστίας

Avatar
Peristeri News
Φεβρουάριος26/ 2019

Ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Γεωργιάδη, για υπόθεση κυκλώματος παιδεραστίας που είχε αποκαλυφθεί πριν περίπου εννιά χρόνια στη Μολδαβία, όπου ο καταδικασθείς υπηρετούσε σε θέση του ΟΗΕ.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την κατηγορία της ασέλγειας κατά ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής, επιβάλλοντάς του ποινή κατά συγχώνευση, καθώς η κατηγορία αφορά τρία ανήλικα παιδιά. Του επιβλήθηκε επιπλέον συνολική χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.

«Στο Εφετείο θα δικαιωθώ»

Σε δήλωσή του, ο πρώην βουλευτής σημείωσε πως «η πρωτόδικη απόφαση στην υπόθεση που κατασκευάστηκε από τους γνωστούς κύκλους εναντίον μου ήταν κατά πλειοψηφία καταδικαστική. Με σθένος και παρρησία υποστήριξα και υποστηρίζω ότι είμαι αθώος. Η απόφαση ήταν προϊόν δικαστικής πλάνης, καθώς από την όλη διαδικασία δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μου. Παρά ταύτα, έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος πως στο Εφετείο θα δικαιωθώ».

Το σχόλιο του Μαξίμου

«Η καταδίκη του κ. Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της» σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Όπως υποστηρίζει, «η υπόθεση θα ήταν ειδεχθές έγκλημα, χωρίς πολιτική διάσταση, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει διατελέσει βουλευτής της Ν.Δ., στενός σύμβουλος και συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, “μεγάλο όπλο και εργαλείο” του αρχηγού της Ν.Δ., αν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. δεν της προσέδιναν πολιτικό χαρακτήρα».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «χαρακτήρισαν πολιτική δίωξη την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη. Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης. Ο κ. Κυρανάκης και άλλοι αξιωματούχοι της Ν.Δ. παραβρίσκονταν στο ακροατήριο σε όλη τη διάρκεια της δίκης.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ορρωδεί προ ουδενός όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τους “φίλους” του. Η καταδίκη του κ. Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ