• Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Καναδάς: Πέντε νεκροί από χιονοστιβάδα

Peristeri News
Peristeri News
Ιανουάριος30/ 2016

Σε πέντε ανέρχονται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους όταν τα μηχανοκίνητα έλκυθρά τους παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα κοντά στο ΜακΜπράιντ, στη Βρετανική Κολούμπια του δυτικού Καναδά, ενώ έξι άλλοι διασώθηκαν, έγινε γνωστό από δικαστικές υπηρεσίες αρμόδιες για τη διεξαγωγή έρευνας.

Το ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο βουνό Ρένσοου, περίπου 20 χλμ. από το ΜακΜπράιντ. Οι έρευνες διακόπηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ ένας εκ των διασωθέντων νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία, τουλάχιστον τρεις διαφορετικές ομάδες είχαν φύγει για βόλτα πάνω σε μηχανοκίνητα έλκηθρα σε μια απομονωμένη περιοχή, όταν παρασύρθηκαν από μια ή περισσότερες χιονοστιβάδες.

Οι καιρικές συνθήκες ευνοούσαν τη δημιουργία χιονοστιβάδων στην περιοχή, όπου τις τελευταίες ώρες έπεσαν 30 έως 50 εκατοστά χιόνι.

Η οργάνωση Avalanche Canada επισημαίνει τους υψηλούς κινδύνους για πτώση χιονοστιβάδων στα Βραχώδη Όρη.

«Στρώματα χιονιού καλύπτουν μια μάλλον ασταθή βάση και το νέο χιόνι θα χρειαστεί αρκετές ημέρες για να σταθεροποιηθεί και να σκληρύνει», σύμφωνα με το πιο πρόσφατο δελτίο της για την περιοχή του πάρκου Τζάσπερ.

Ετικέτες: ,