• Κυριακή, 23 Φεβρουάριος, 2020

Καλιφόρνια: Συνεχίζεται η μάχη 36.000 πυροσβεστών με τις φλόγες

Peristeri News
Ιούλιος31/ 2018

Σκληρή μάχη συνεχίζουν να δίνουν περί τους 36.000 πυροσβέστες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο και να πετύχουν την κατάσβεση μίας από τις πλέον καταστροφικές πυρκαγιές στην ιστορία της Καλιφόρνια.

Τις τελευταίες ώρες τις ελπίδες ενισχύουν οι ηπιότεροι άνεμοι που πνέουν και οι οποίοι επιτρέπουν στις δυνάμεις να κινηθούν ταχύτερα.

Ήδη έχουν δημιουργήσει ζώνες προστστασίας στο 23% της περιμέτρου της πυρκαγιάς, ενώ την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών αυτό είχε καταστεί δυνατό μόνο για το 5% της περιμέτρου.

Η φωτιά, μέχρι στιγμής η 7η πιο καταστροφική στην ιστορία της Καλιφόρνια, έπληξε χωρίς προειδοποίηση το Ρέντινγκ και τις γειτονικές κοινότητες την περασμένη εβδομάδα, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων πέρασε τον ποταμό Σακραμέντο.

Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι έξι, ενώ ακόμη επτά άνθρωποι αγνοούνται από την περασμένη Πέμπτη.

Περισσότερα από 800 σπίτια και 300 άλλα κτίσματα έχουν καεί ολοσχερώς, ενώ 37.000 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς η φωτιά κατέκαψε 420.000 στρέμματα μέσα και γύρω από την πόλη του Ρέντινγκ.

Ολόκληρες γειτονιές σβήστηκαν από το χάρτη, καθώς οι κάτοικοι τις εγκατέλειψαν σε συνθήκες πανικού, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.

Ετικέτες: ,