• Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος, 2020

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες

Peristeri News
Φεβρουάριος06/ 2019

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικά που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, κατά τόπους πυκνές στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαθμιαία άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τη νύχτα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο 1000 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες στα θαλάσσια 7 με 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση από το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις από τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια μέχρι το μεσημέρι 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στην Χαλκιδική και την Πιερία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής Μακεδονίας. Εξασθένηση των φαινομένων από αργά το βράδυ.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τις πρωινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς, όπου κατά τόπους θα είναι πυκνές.
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα στις Σποράδες 9 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8, που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά και διαστήματα βελτίωσης.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και πρόσκαιρα στις ανατολικές Κυκλάδες 9 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία άστατος.
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 8 με 9 και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 10 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2019

Καιρός: Στα δυτικά και βόρεια νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας.

Άνεμοι: Στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα οι άνεμοι στα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Ετικέτες: