• Κυριακή, 19 Ιανουάριος, 2020

Και εγένετο «Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς» στο Περιστέρι (video)

Peristeri News
Ιούνιος24/ 2017

Σε μια ιδιαίτερα λαμπερή εκδήλωση με την παρουσία ξεχωριστών προσωπικοτήτων, ο Δήμος Περιστερίου τίμησε τον σπουδαίο Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά δίνοντας το όνομα του σε κινηματοθέατρο της πόλης.

Οι υπουργοί Παναγιώτης Κουρουμπλής και Λυδία Κονιόρδου, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας, ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης και πολλοί άλλοι συνέθεσαν τις λαμπερές παρουσίες στην ξεχωριστή εκδήλωση.

Μια ακόμα υπεραξία για το Περιστέρι η ονοματοδοσία του κινηματοθεάτρου Έφη στον Άγιο Ιερόθεο, σε «Κώστας Γαβράς».

Ιδιαίτερα συγκινημένος κατά την ομιλία του ο κ. Γαβράς που ανέφερε ότι σε μια εποχή που ο κινηματογράφος και γενικά ο πολιτισμός έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα, στο Περιστέρι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης τόνισε πως ο Κώστας Γαβράς είναι ένα πρότυπο Έλληνα και πολυτιμημένος σκηνοθέτης που έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στο παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα.

IMG_4989

Με τα καλύτερα λόγια μίλησαν όλες οι ξεχωριστές παρουσίες για τον κ. Γαβρά ενώ στο κλείσιμο της εκδήλωσης παραδόθηκε στον Έλληνα σκηνοθέτη από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα η απόφαση μετονομασίας του κινηματοθεάτρου από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

IMG_4996