• Τρίτη, 19 Νοέμβριος, 2019

Κέικ σοκολάτα νηστίσιμο

Peristeri News
Απρίλιος06/ 2012

Ελαφρύ, γρήγορο, αφράτο, σοκολατένιο και λιγότερο παχυντικό.

Υλικά:

  • 3 κούπες αλεύρι φαρίνα
  • 6 κουταλιές σούπας κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 10 κουταλιές λάδι (ελαιόλαδο)
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 κούπες τσαγιού νερό
  • 1/2 φλυτζανάκι κονιάκ

Εκτέλεση:

  1. Κοσκινίζουμε το αλέυρι μαζί με το κακάο.
  2. Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθετουμε το αλεύρι.
  3. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόραμ κέικ και αδειάζουμε το μείγμα.
  4. Ψήνουμε στους 180 γαι 40 λεπτά
  5. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε .
  6. Το πασπαλίζουμε με αχνη ζάχαρη.

Συμβουλές

Η συνταγή είνα της Αργυρώς… είνα πολύ εύκολο και ελαφρύ. Επίσης διατηρείται μέρες και στο ψυγείο.