• Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Κάλεσμα σε συγκέντρωση από την Ένωση Γονέων Περιστερίου

Avatar
Peristeri News
Νοέμβριος21/ 2019

Ανακοίνωση κάλεσμα εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου με αφορμή τα συνεχιζόμενα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στα σχολεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Έχουν περάσει πάνω από 2 μήνες από το ξεκίνημα της καινούργιας σχολικής χρονιάς και στα σχολεία μας εξακολουθούν:

  • Να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ιδίως στην Β’βάθμια Εκπαίδευση, πράγμα που επιτείνεται ακόμα περισσότερο από την 2η και 3η Ανάθεση ακόμα και στην Γ’ Λυκείου (κατευθύνσεις).
  • Να υπολειτουργούν τα Ολοήμερα Δημοτικά, λόγω έλλειψης προσωπικού (Ειδικότητες – Τραπεζοκόμοι).
  • Να υπολείπεται η Παράλληλη Στήριξη των υπαρχουσών αναγκών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, καθώς οι διορισμένοι δάσκαλοι φτάνουν μόλις το 40% αυτών.
  • Να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα καθαρισμού και φύλαξης, καθώς το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί.
  • Να μην υπάρχει κανένα σχέδιο συντήρησης από τους αρμόδιους φορείς, με αποτέλεσμα τα κτίρια να εγκυμονούν κινδύνου; για την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών.
  • Να μην λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο αντισεισμικής θωράκισης, με αποτέλεσμα να υπάρχει ακόμα και θανατηφόρος κίνδυνος σε έναν επικείμενο σεισμό.

Βασικό αίτιο γι’ αυτή την κατάσταση είναι η συνεχιζόμενη τόσο από την σημερινή όσο και από την προηγούμενη κυβέρνηση υποχρηματοδόστηση της Παιδείας.

Για όλα τα παραπάνω, ενώνουμε την φωνή μας με τους εκπαιδευτικούς και καλούμε τα Σωματεία Καθαριστριών και Τραπεζοκόμων, τους Εργαζόμενους Κοινωφελούς Εργασίας, και τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν μαζί με την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής στην Πανελλαδική Συγκέντρωση που διοργανώνουν Σύλλογοι Π.Ε. – ΕΛΜΕ – Πρωτοβουλία Αναπληρωτών-ΔΟΕ-ΟΛΜΕ το Σάββατο, 23 Νοέμβρη στις 12.00 πμ στα Προπύλαια.