• Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Ιωάννινα – Καρδίτσα: Εντοπισμός κρουσμάτων σε γηροκομεία

Peristeri News
Peristeri News
Οκτώβριος04/ 2020

Συναγερμός έχει σημάνει στα Ιωάννινα και την Καρδίτσα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε γηροκομεία.

Συγκεκριμένα, στα Ιωάννινα έχει σημάνει συναγερμός μετά τον εντοπισμό δυο κρουσμάτων σε εργαζόμενους σε δυο γηροκομεία.

Υπάλληλος του Γηροκομείου «Ζωσιμαδών» που λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, ο οποίος επισκέπτεται και το «Ζωγράφειο» Γηροκομείο του Δήμου Ιωαννιτών, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου έχει βρεθεί θετική στον ιό και μία ακόμη εργαζόμενη στο «Ζωγράφειο» η οποία ωστόσο απουσίαζε την τελευταία εβδομάδα με κανονική άδεια και δεν έχει έρθει σε επαφή με τους φιλοξενούμενους στους οίκους ευγηρίας.

Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ ξεκίνησαν ελέγχους στους φιλοξενούμενους και στα δύο γηροκομεία για να διαπιστωθεί, αν έχουν νοσήσει με κορωνοϊό και άλλοι που ήρθαν σε επαφή με τους δύο εργαζόμενους.

Καρδίτσα: Οκτώ τα κρούσματα σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων

Συνολικά 8 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καρδίτσα. Ειδικότερα, την Τρίτη 29/9, κατά τον περιοδικό δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργεί ο ΕΟΔΥ στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) σε όλη την επικράτεια, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τις Περιφέρειες, βρέθηκαν δύο θετικά αποτελέσματα σε προσωπικό ΜΦΗ στην περιοχή της Καρδίτσας.

Άμεσα ελήφθησαν δείγματα από το υπόλοιπο προσωπικό και τους ωφελούμενους με αποτέλεσμα τον εντοπισμό άλλων τεσσάρων κρουσμάτων από το προσωπικό της δομής. Σε επανέλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 3/10, εντοπίστηκαν δύο επιπλέον κρούσματα στο προσωπικό.

Ο ΕΟΔΥ θα συνεχίσει τους ελέγχους τις επόμενες μέρες.