• Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Ισόβια στους δύο Αφγανούς για τη δολοφονία του Καντάρη το 2011

Peristeri News
Ιανουάριος18/ 2016

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλαν οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, στους δύο Αφγανούς υπηκόους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη τον Μάιο του 2011.

Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μπρακουμάτσος πρότεινε να αναγνωριστεί στον ένα εκ των δυο κατηγορουμένων το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, πρόταση του απορρίφθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο.

Οι δυο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν κατά συναυτουργία για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Οι δύο Αφγανοί υπήκοοι είχαν επιτεθεί ξημερώματα στον Μανώλη Καντάρη την ώρα που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του από το πάρκινγκ για να πάει στο μαιευτήριο τη γυναίκα του για να γεννήσει. Σκοπός τους ήταν να του αφαιρέσουν την κάμερα που είχε στη κατοχή του, την οποία στη συνέχεια πούλησαν έναντι 120 ευρώ.

Μετά την έκδοση της απόφασης, η σύζυγος του θύματος έκανε λόγο για δικαίωση για τα τέσσερα παιδιά του συζύγου της.

Από την πλευρά του, ο συνήγορός της Σωκράτης Μαρινάκος τόνισε ότι «η οικογένεια είναι απολύτως ικανοποιημένη από την απόφαση. Ωστόσο, δεν αλλάζει το γεγονός ότι η ημερομηνία γέννησης της κόρης του Μανώλη Καντάρη, Εμμανουέλας θα είναι ίδια με την ημερομηνία του θανάτου του».