• Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Ισχυρότατος σεισμός 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο, αισθητός στην Αττική

Peristeri News
Peristeri News
Οκτώβριος30/ 2020

Πολύ ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 της Παρασκευής στη Σάμο (αρχική μέτρηση 6,6).

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε επίκεντρο 19 χλμ βόρεια της Σάμου (Κοκκάρι), σε εστιακό βάθος 2 χλμ.

Η δόνηση ήταν διάρκειας άνω των 10 δευτερολέπτων και έγινε αισθητή ακόμα και στην Αττική, αλλά και στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, η δόνηση είχε μέγεθος 7 Ρίχτερ (αρχική μέτρηση 6,9) και επίκεντρο 18 χλμ βόρεια-βορειοανατολικά του Καρλοβάσου.

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέκος Λυμπέρης, από πτώση τοίχου στο Καρλόβασι τραυματίστηκε ένας άνδρας. Στην ίδια περιοχή, πολύ μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί ο μητροπολιτικός ναός Αγίου Νικολάου και η Πορφυριάδα Σχολή-δημοτικό σχολείο, όπου ευτυχώς οι μικροί μαθητές δεν έπαθαν τίποτα.

Ζημιές έχουν αναφερθεί και στην πόλη της Σάμου, το Βαθύ.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, σε πρώτη εικόνα οι ζημιές στο νησί αφορούν σε παλαιά κτίσματα, ενώ η πυροσβεστική αναφέρει πως μέχρι στιγμής δεν έχει κληθεί για παροχή βοήθειας.

Τα κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι σε ετοιμότητα για να μεταβούν στη Σάμο τις επόμενες ώρες. Το αεροδρόμιο της Σάμου θα κλείσει για λόγους ασφαλείας για το επόμενο δίωρο.