• Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2020

Ιερώνυμος: Να κάνουμε μια προσπάθεια προς τη σύνεση

Avatar
Peristeri News
Ιανουάριος06/ 2016

«Να κάνουμε μια προσπάθεια προς τη σύνεση, προς τη σοβαρότητα, προς το Φως, τον Ιησού Χριστό τον οποίο ήρθαμε σήμερα να προσκυνήσουμε», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από τον Ι.Ν. Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου,όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως «ήρθε ο καιρός να αφυπνιστούμε, εμείς στον εκκλησιαστικό χώρο, οι άρχοντες, αλλά και όλος ο λαός» και παρακάλεσε τοπικούς άρχοντες και λαό να προσεύχονται, ώστε να μην περπατάμε στο σκοτάδι, το οποίο σήμερα είναι διάχυτο. «Βλέπουμε ότι ο λαός μας δεν έχει αισιοδοξία, μήνυμα ελπίδας, δυνατότητα να αναπτύξει το όραμά του», είπε για να προσθέσει ότι «αυτές τις δύσκολες ώρες μας λείπει το φως του Ιησού Χριστού. Είναι λυπηρό ότι πράγματα Θεόδοτα, στα οποία στηρίχθηκαν γενιές μας και αναστήθηκαν, έχουν μπει στο περιθώριο της ειρωνείας, της περιφρόνησης ή της αγνοίας».

Σχετικά με τα Θεοφάνεια ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε πως είναι «η φανέρωση του Φωτός του Κυρίου μας σε αυτόν τον κόσμο. Υπάρχουν πολλά φώτα, από πολλές πλευρές, αλλά όπως είπε και ένας μεγάλος ποιητής μας, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πολλά φώτα, αλλά το φως είναι ένα, ο Ιησούς Χριστός».Τέλος, ευχήθηκε δύναμη, αγώνα και υπομονή.