• Πέμπτη, 20 Φεβρουάριος, 2020

Θ. Θεοχαρόπουλος: Το Ποτάμι να μην κάνει τα λάθη της ΔΗΜΑΡ

Peristeri News
Φεβρουάριος27/ 2016

Nα μην κάνει τα ίδια λάθη με τη ΔΗΜΑΡ και να συνεργαστεί με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη κάλεσε το Ποτάμι, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στο Συνέδριο του Ποταμιού, προειδοποίησε ότι «αν δεν κινηθούμε γρήγορα και βρεθεί η χώρα μπροστά στα διλήμματα του αναπαλαιωμένου διπολισμού, θα είναι αργά και δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία».

Κάλεσε δε, όλες τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου σε μία ευρεία συμπαράταξη, με μεταρρυθμιστική ατζέντα. «Η συμμαχία όλων αυτών των δυνάμεων, πρέπει να έχει σαφές στίγμα. Άλλωστε όλοι μας κινούμαστε στο πλαίσιο της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών» πρόσθεσε.

«Πριν 2,5 χρόνια περίπου, η ΔΗΜΑΡ είχε την δυνατότητα να παίξει τον πρώτο και κυρίαρχο ρόλο στην ανασυγκρότηση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, αλλά με το άγχος της περιχαράκωσης τελικά δεν το έπραξε. Εμείς έχοντας τις εμπειρίες μας από αυτά τα χρόνια, και μετά το πρόσφατο μας Συνέδριο τον Ιούνιο, αποφασίσαμε ότι χρειάζεται να δράσουμε άμεσα» υπενθύμισε στη συνέχεια, ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Τώρα είναι η ώρα για τολμηρές αποφάσεις. Αλλιώς η ιστορία θα μας προσπεράσει. Όσοι κινούνται στον ευρύτερο χώρο πρέπει να συμβάλλουν θετικά σε μια τέτοια κοινή προσπάθεια χωρίς μικροκομματικές περιχαρακώσεις και φοβίες» κατέληξε.